Paddenstoelensaus met nootmuskaat

voor 2 personen

Wat stop je erin?

  • Scheutje olijfolie, extra vierge en laag in oliezuur
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 a 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 250 g paddenstoelen (shiitakes, champignons, oesterzwammen) 1 tl tijm, gedroogd
  • 1 a 1 ½ tl nootmuskaat (liefst vers geraspt)
  • 1 bouillontablet, zonder E-621 of gistextract
  • Zwarte peper en Himalayazout naar smaak
  • 250 a 300 ml amandelmelk
  • 350 g broccoli, in roosjes, gestoomd of gekookt
  • 60 g feta, verbrokkeld
  • Takjes verse peterselie

Hoe maak je het klaar?

  • Verwarm de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook met warmtebron middelhoog.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze mee.
  • Voeg tijm, een half bouillonblokje en peper en zout naar smaak toe. Voeg de nootmuskaat pas toe als de paddenstoelen gaar zijn.
  • Doe 2/3 van het mengsel in een steelpan, samen met amandelmelk en de andere helft van het bouillonblokje.
  • Breng het aan de kook en pureer het tot een gladde saus. Blijft het te dik? Voeg dan nog wat ‘melk’ toe. Doe de achtergehouden paddenstoelen erbij en roer door.
  • Proef even of je het op smaak vindt; voeg evt nog wat van de ingrediënten toe.
  • Serveer de broccoli met daaroverheen de saus, feta en peterselie.
  • Rasp er nog wat nootmuskaat over.

Voedingswaarde p.p.

  • 1 portie Eiwitrijke voeding
  • 1 portie Gezonde Groenten
  • 1 portie Veilige Vetten

Tip

  • Je kunt de saus ook prima maken als soep. Gebruik dan iets meer van de ingrediënten en garneer met feta. Samen met wat groene salade een heerlijke lunch!

EetLijn Smakelijk

Scroll naar top