Wat stop je erin?
- 2 el olijfolie
- 2 bio-eieren, losgeklopt
- 40 g hazelnoten, geroosterd in droge koekenpan en daarna gemalen
- 20 g lupinemeel
- 1 flinke tl wijnsteenbakpoeder
- 80 ml water
- 2 el chiazaad
- Rasp van 1 citroen
- 6 druppels Stevia (of meer, naar smaak)
- 1 avocado
- Sap van 1 citroen
- 6 druppels Stevia (of meer, naar smaak)
- Garnering: naar wens p.p. 1 el kokosrasp, pompoenpitten, zonnebloempitten, cacaonibs of een combi.
Hoe maak je het klaar?
- Klop het hazelnootmeel, lupinemeel, bakpoeder, water, chiazaad, citroenrasp en Stevia door de eieren. Laat het beslag 5-10 minuten staan.
- Verwarm ½ el olijfolie in een kleine koekenpan.
- Giet ¼ van het beslag in de pan, laat het goed uitvloeien.
- Als de bovenkant droog is, draai de pannenkoek dan om en laat de andere kant nog even garen. Bak zo nog 3 pannenkoekjes.
- Maak de crème door het avocadovruchtvlees met de staafmixer te mixen met citroensap en Stevia. Besmeer alle pannenkoekjes met de crème. Leg voor ieder persoon 2 pannenkoekjes op elkaar. Garneer zoals je wilt.
Voedingswaarde p.p.
- 1 portie Eiwitrijke voeding 1 portie Fris en Fruitig
- ½ portie Veilige Vetten
- 1 portie Reinigende Vezels
Tip
- Varieer in de topping. Zo heb je steeds weer een andere smaakbeleving.
- Ook heerlijk als lunch!