Wat stop je erin?
- 50 g broccoli, tot rijst gemalen
- 1 lente-uitje, in ringetjes
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 40 g boekweitvlokken
- 20 g zonnebloempitten (15 g plus 5 g voor de garnering) 15 g lupinemeel
- 10 g chiazaad
- 1 el wijnsteenbakpoeder
- 1 tl zwarte peper en een snufje Himalayazout
- 2 tl komijnzaad (optioneel)
- 2 eieren
- 1 el olijfolie
- 50 g feta, verkruimeld
Hoe maak je het klaar?
- Roer broccoli t/m komijnzaad van de ingrediëntenlijst door elkaar.
- Roer de eieren en de olijfolie erdoorheen.
- Voeg de feta toe en roer door.
- Verdeel het mengsel over 4 (grote) muffinvormen en garneer met wat zonnebloempitten. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 150 graden gedurende 20-30 minuten.
Voedingswaarde p.p.
- 1 portie Eiwitrijke voeding
- nihil portie Gezonde Groenten
- ¼ portie Veilige Vetten
- 1 portie Reinigende Vezels
Tip
- Vervang de zonnebloempitten eens door pompoenpitten.
- Deze broodjes vormen een heerlijke lunch, samen met een kop zelfgemaakte groentesoep.