Wat stop je erin?
- 1 gele ui, fijn gesnipperd
- 150 g oesterzwammen, in kleine reepjes getrokken, en 50 g kastanjechampignons, fijn gesneden. Scheutje olijfolie, extra vierge en laag in oliezuur
- 1 flinke tl kerriepoeder
- Snufje nootmuskaat
- 1 groentebouillonblokje (zonder MSG etc!)
- Zwarte peper naar smaak en evt. een klein beetje Himalayazout
- 200 ml water
- 50 g lupinemeel, gezeefd
- 1 flinke tl agar-agar of ½ el rundergelatinepoeder
- 2 eieren, losgeklopt
- 50 g zonnebloempitten en 50 g pompoenpitten, gemalen tot paneermeel
Hoe maak je het klaar?
- Fruit de ui in de olijfolie, samen met de paddenstoelen.
- Voeg kruiden en bouillonblokje toe, voeg meteen het water toe, breng aan de kook en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje het lupinemeel toe; blijf roeren totdat er een stevige ragout ontstaat. Voeg de agar-agar of gelatinepoeder toe en roer door.
- Als het lupinemeel aan de bodem lijkt te gaan plakken, is de ragout klaar.
- Laat afkoelen en bewaar een nacht in de koelkast.
- Vorm met je handen 8 kroketten uit de ragout; rol ze goed stevig.
- Rol elke kroket door het pittenmengsel, dan door het ei, en vervolgens nog een keer door het pittenmengsel; zorg dat alles goed bedekt is en vergeet de zijkanten niet.
- Bak de kroketten in de airfryer op 160 graden, 10 minuten, draai ze om en nog 10 min.
- Of in de oven op 160 graden, 20 minuten, draai ze om en nog 20 minuten.
Voedingswaarde p.p.
- ½ portie Eiwitrijke voeding
- ½ portie Veilige Vetten
- 1 portie Reinigende Vezels
Tip
- De kroketten bevatten wel wat groente maar de hoeveelheid is zo minimaal, dat het niet geteld hoeft te worden. Echter niet gebruiken op KD1. (Ketosedag 1 van De EetLijn Methode)
- Je kunt de kroketten ook ‘paneren’ met amaranthvlokken. Iets neutraler van smaak maar wél knapperig.