Hazelnootpannenkoeken met avocado-citroen crème

voor 2 personen

Wat stop je erin?

  • 2 el olijfolie
  • 2 bio-eieren, losgeklopt
  • 40 g hazelnoten, geroosterd in droge koekenpan en daarna gemalen
  • 20 g lupinemeel
  • 1 flinke tl wijnsteenbakpoeder
  • 80 ml water
  • 2 el chiazaad
  • Rasp van 1 citroen
  • 6 druppels Stevia (of meer, naar smaak)
  • 1 avocado
  • Sap van 1 citroen
  • 6 druppels Stevia (of meer, naar smaak)
  • Garnering: naar wens p.p. 1 el kokosrasp, pompoenpitten, zonnebloempitten, cacaonibs of een combi.

Hoe maak je het klaar?

  • Klop het hazelnootmeel, lupinemeel, bakpoeder, water, chiazaad, citroenrasp en Stevia door de eieren. Laat het beslag 5-10 minuten staan.
  • Verwarm ½ el olijfolie in een kleine koekenpan.
  • Giet ¼ van het beslag in de pan, laat het goed uitvloeien.
  • Als de bovenkant droog is, draai de pannenkoek dan om en laat de andere kant nog even garen. Bak zo nog 3 pannenkoekjes.
  • Maak de crème door het avocadovruchtvlees met de staafmixer te mixen met citroensap en Stevia. Besmeer alle pannenkoekjes met de crème. Leg voor ieder persoon 2 pannenkoekjes op elkaar. Garneer zoals je wilt.

Voedingswaarde p.p.

  • 1 portie Eiwitrijke voeding 1 portie Fris en Fruitig
  • ½ portie Veilige Vetten
  • 1 portie Reinigende Vezels

Tip

  • Varieer in de topping. Zo heb je steeds weer een andere smaakbeleving.
  • Ook heerlijk als lunch!

EetLijn Smakelijk

Scroll naar top